Sistemes de discussió

Idiomes: Català · Deutsch · English · Español · Esperanto

Aquest és el projecte final de carrera que vaig escriure quan estava d'Erasmus a Karlsruhe (Alemanya) el curs 2006/2007.

Detalls

 • Autor: Daniel Clemente Laboreo (web)
 • Títol: Diskussionssysteme
 • Idioma: alemany
 • Tutor: Dr. York Sure (web)
 • Professor: Prof. Rudi Studer (web)
 • Departament: AIFB (Angewandte Informatik und formale Beschreibungsverfahren)
 • Universitat: Universität Karlsruhe
 • La meva universitat: FIB, UPC, a Barcelona (Catalunya, Espanya)
 • La meva carrera allà: "Enginyeria tècnica en informàtica de sistemes"
 • Treball matriculat com: Studienarbeit a Karlsruhe, però PFC a la FIB. 18 ECTS.
 • Data d'entrega: setembre de 2007
 • Codi BibTeX: per citar l'obra es pot usar el codi a cita-BibTeX.txt

Resum (en català)

L'argumentació està present tant a la vida diària com al món científic, per exemple en forma de resolució de problemes, presa de decisions, o intercanvi i justificació d'opinions. No obstant, els programes d'ordinador que habitualment s'usen per a discutir no estan adaptats a la gestió i administració d'arguments. Aquesta tesi té una part d'anàlisi i una part de síntesi. En primer lloc s'analitzaran els àmbits en què és possible organitzar discussions mitjançant l'ordinador. Els diversos exemples d'ús presentats mostraran com d'ampli és aquest tema, ja que moltes tasques comuns es poden entendre com a discussió. Hi segueix una descripció dels sistemes usats actualment per a aquest fi: es descriuen els programes especialitzats i els seus fonaments teòrics (com notacions o metodologies) però es para atenció també als sistemes bàsics de comunicació a Internet, perquè en la pràctica són els realment usats per portar a terme discussions. A la fase de disseny s'intenten millorar els programes actuals per tal que tractin millor l'argumentació. Per una banda presentem combinacions de tecnologies ja existents que són fàcils d'implementar, i per l'altre donem noves idees justificades per crear un programa senzill de discussió que satisfaci tots els casos d'ús proposats.

Notes sobre l'idioma

Vaig escribir la tesi en alemany després d'haver-ho estudiat per un any; per tant encara hi ha alguns errors i bastants expressions estranyes. Vaig rebre moltes correcions, però no per a tot el treball: en concret les últimes parts no estan molt revisades. Tot i així, actualment (des. 2007) continuo corregint el treball i fins i tot en preparo algunes traduccions.

Treball sencer (en alemany)

De moment està disponible en format PDF:

Diskussionssysteme: disk.de.pdf (uns 500 Kb)

A data: 10-10-2007. Aquesta versió està més revisada que la que vaig entregar (el 28-9-2007).

Si tens crítiques, suggeriments, correccions, interès o idees sobre el tema, etc., escriu-me!

Continguts, índex amb el títol de cada capítol (en castellà)

Per si no tens temps per llegir l'original en alemany… Canvia a la versió en castellà d'aquesta pàgina, i allà hi ha un índex de continguts.


Desembre 2007. "Herr" Daniel Clemente Laboreo. Adreça d'aquesta pàgina: http://www.danielclemente.com/disk/